2011. aug. 24.

Epebántalmak lelki oka, jelentése



Az epehólyag gyulladásai, az epeutak szűkületei, daganatos megbetegedései a has jobb felső részén okoznak panaszokat: fájdalom, görcs, hányinger, láz, vagy súlyosabb esetben sárgaság, kő elzáródás miatt.
Az epe problémák: A visszanyelt düh és elfojtott agresszió kapcsán alakul ki.
Szimbolikus jelentése: Mélyen rejlő agresszió (epesav) túláradó-kiömlő keserűség, „epét köp mérgében”.
Feladat, témakör: A dolgok agresszív feldarabolása, nem, mint támadás jelentkezik, hanem a háttérben ténykedik. Jóvátétel formájában, a zsír megemésztését, a féken tartását kéri. A bujaság-dőzsölés megfékezését, úrrá lenni a felesleges bőségen. Rafinált hátsó szándékú finomítás. Életünkben a változások-átalakítások beindítását. A teljességet-bőséget, mint az „élet sóját” élvezni optimális keretek között.
Ismerjük fel sorsunk aspektusait, és tudatos döntésekkel segítsük a keserűség és szépség közötti konfliktusainkat harmonikus mederbe terelni. Az anyagcsere folyamatoknál, táplálkozás kapcsán vagy a lelki problémák feloldása által.
Ős princípium: Plútó-Mars

A fájdalom: Erőteljes figyelmeztetés, hogy meghalljuk a test-lélek üzenetét, változtatásra megérett az idő. Pangás-elakadás van a rendszerben, már régóta dédelgetett sérelem energiák kerültek elraktározásra.
Epekő: Rohamszerű-görcsös súlyos állapot. Az egó igyekezett a konfliktusokat elkerülni, inkább falat emelt a kő képében. Általában a nők tovább bírják a haragjukat pátyolgatni „békésebbek”, ezért náluk gyakoribb ezen betegség. A férfiak kevésbé őrzik ezeket a sérelmeket, más egyéb megoldást találnak.
A fenti betegségek kialakulását elősegítő tényezők: elhízás, magas cukor-és koleszterin szint, epe-és vezeték gyulladásos folyamatai, kevés folyadékfogyasztás, helytelen táplálkozás stb.

Ne várjuk meg az ilyen súlyos tüneteket, inkább vegyük észre az apróbb figyelmeztetéseket.
Tartsunk mértéket a táplálkozásban és az életünk más területein is. Tanuljuk meg párbeszédek által békés formában kifejezni szándékunkat. A megelőzést tartsuk szem előtt.

Panaszunkkal forduljunk orvoshoz, ha már gyógynövényekkel nem enyhíthetők fájdalmaink.

Ha a helyzetünk úgy kívánja, tartsunk diétát, ezáltal felszabadul testünk-lelkünk.
Elénk tárulnak az új lehetőségek, élvezhetjük a változások szépségét, ami maga a gyógyulás.
Újra egységbe lehetünk a világgal.

Felhasznált irodalom: Thorwald Dethlefsen Rüdiger Dahlke - Út a teljességhez/1996
Írta:Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése