2011. jún. 26.

Cukorbetegség lelki oka és jelentése

A szervezet cukorháztartását a hasnyálmirigy szabályozza. Leggyakoribb tünete a szomjúság,
Gyengeség, fáradság, majd gyakori és bő vizeletürítés. Kóros éhség érzet és a túlzott evés mellett fellépő fogyás. Bőrviszketés, fertőzés, húgyúti rendellenesség. Az elhízás által fokozódnak a tünetek: károsítja a szemet, vesét, alsóvégtagi zavarokat okoz, eltéríti a vérnyomást, megemeli a vér koleszterin szintjét. Fizikai szinten nem tudja hasznosítani a test a cukrot, felhalmozódik, savasodik. Rosszabbodás esetén kóma, hasnyálmirigy károsodás,
Infarktus, agyvérzés, látás elvesztése következhet be.

Kialakulásának lehetséges okai a fizikai szintről nézve:
Veleszületett, azaz a betegség karmikusan hozott
Rossz életminőség, helytelen táplálkozás által kialakult
Mozgás szegénység
Elavult gondolkodás minták miatt
Idegrendszer túlterhelés miatt kialakult tünetek által
Időskorban gyakrabban előfordulhat

A lelki oldalról nézve: A cukor a szeret és a vonzalom szimbóluma. A szervezetbe jutó cukor nem tud beépülni a sejtekbe, vagyis a szeretetet nem képes hasznosítani, természetességgel adni és elfogadni az érzelmeit. A testben felhalmozódott sok sav, az összegyűlt agresszióra utal, amit meg kell oldani, átalakítani pozitív képekké.

Gondolkodjunk el mi az igazi ok! Mért nem vagyunk képesek a szeretetre? Miért nem bízunk az emberekben, még saját magunkban sem? Fel kell tenni azt a kérdést is, hogy a párkapcsolatomban önzetlenül adom-e oda a saját szeretetem? Másokkal barátságban élek?
Ismerem-e Isteni mivoltomat?
Amennyiben nem találjuk a helyes utat, választ kérdéseinkre, keressünk fel számunkra hiteles embereket, tanítókat, vagy látogassunk el önképző csoportokba.

Például a
Pécsett 12 éve működő csoportban segítünk választ adni a fenti kérdésekre!

Építsünk ki magunk körül harmonikus, boldog kapcsolatokat és élvezzük az életet. Fogadjuk el fizikai testünk minden részét, rendeltetésének megfelelően.

Gyermekeinket gondos szeretet kapcsolatban neveljük, következetes odafigyeléssel, hisz
előfordulhat hiperaktívitás a túl sok édesség fogyasztástól. Óvjuk őket és tanítsuk meg a természetes táplálkozásra, az érzelmek elfogadására és kifejezésére.

Felhasznált irodalom:
Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged.
Thorwald Dethlefsen- Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez / 1996.év.

Összeállította: Inci



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése